Нови квалификации, нов късмет за българския национален отбор. От днес започва походът на "лъвовете" към прекъсване на сушата от вече 16 години без участие на голямо първенство, като сега целта е Евро 2020. 

Момчетата на Петър Хубчев направиха силна подгрявка в турнира за Лигата на Нациите и вдъхнаха увереност и оптимизъм сред феновете в цялаат страна, че могат да прекъснат безвремието без участие на голям футболен форум. 

Първият съперник на момчетата ни не е никак лек. На Националния стадион "Васил Левски" идва Черна гора, макар и без двете си големи звезди Стефан Савич и Стеван Йоветич. И двамата са с травми, но на останалите им съотборници със сигурност не им липсва самочувствие. 

Те вече обявиха, че идват в София само за победа и дори равенството на чужд терен, което винаги е сравнително позитивен резултат за старт на нов квалификационен цикъл, не ги устройва. Определено в лагера на малката балканска държава цари оптимизъм, въпросът е той да бъде посечен от българския колектив. 

А в нашия отбор, за съжаление, също проблемите не са малко. Футболист номер едно на България за 2018 г. Кирил Десподов отпадна заради възпаление на адукторите, а в часовете преди самия мач и титулярният вратар Пламен Илиев остана извън сметките заради скъсан менискус. 

С контузия е и един от лидерите на Лудогорец Антон Недялков, но засега той стиска зъби и има огромна вероятност да се появи на терена. За щастие, други отсъстващи засега няма, като на местата на контузените бяха извикани Станислав Костов от Левски за върха на атаката и Благой Макенджиев от Дунав на вратата. 

Мачът започва от 19:00 часа и е единственият по това време от днешната програма на европейските квалификации. Този вълнуващ сблъсък ще следим за вас минута по минута на GONG.BG в секцията ни Livescore, както и на материал в сайта ни.