Страхил Попов, Ивелин Попов, Николай Бодуров и Тодор Неделев са ключовите играчи на българския национален отбор, заяви черногорският селекционер Любиша Тумбакович преди европейската квалификация между двата тима.

"Всеки отбор има предимства и българите ще се съсредоточат върху техните. Те знаят какво да очакват от нас. Нека обаче не говорим за това сега, а да се насладим на мача", каза черногорският селекционер.

"Подготовката ни за този мач тече отдавна. Цялото треньорско ръководство направи сериозно проучване, за да се подготвим за този мач. Ако трябва да посоча имена, мога да спомена двамата с фамилия Попов, Десподов, който няма да играе, Бодуров, Неделев и други", добави той.

"Не съществува треньор, който да не е доволен само от победа. Равният резултат е частично щастие. Българският отбор обаче е компактен, играе със желание и се бори за резултати. Те спечелиха девет точки в Лигата на нациите и това е добро постижение", каза още Тумбакович. 

Родният национален отбор стартира похода си за Евро 2020 в петък вечерта, като началният час на мача срещу Черна гора е 19,00. Двата отбора ще мерят сили на стадион "Васил Левски".