Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев даде коментара си преди предстоящата първа европейска квалификация на "трикольорите" срещу Черна гора в петъчния ден от 19:00 часа.

"Не съм доволен от физическото състояние, има хора, които са в добра форма, но има и хора с потенциал, но за 3-4 дни няма как да работим по нея", започна изказването си селекционерът.

"Контузиите, няма отбор, който да няма контузени, не е само Пламен, 4-5 човека дойдоха с оплаквания, къде сериозни, къде не толкова, тези момчета са ми важни и ценни, те са готови да дадат всичко и да минат определена граница за този отбор. Всяка контузия влияе, това трябва да ни мотивира, а не да ни обезсърчава, затова сме и толкова хора. Аз разчитам на отбора, за мен е важен отбора", добави той.

"Футболистите повярваха, че нямаме големи имена, но с много работа и постоянство ще стане, той не е първият, който дава такова мнение", добави той по повод мнението на Велко Батрович от Етър, който не оцени много добре националите, коментирайки че отборът им е по-добър.

"Почти всички са на мнение, че с изключение на Англия всички имат шансове, аз се присъединявам към това мнение, не ни успокоява отсъствието на големите звезди на Черна гора, но това го има и при нас - контузиите. Ние подсказахме, че имаме потенциал, не сме доказали, че успяваме да се справим с отбори от нашата черга. Всяка една точка или гол може да се окаже решителен накрая при такава равностойна група, какво по-добро от 6 точки, ако успеем, трябва постоянство и в печеленено на точки", коментира още националният селекционер.