Полузащитникът на българския национален отбор Георги Костадинов призна, че всички играчи чакат с нетърпение световната квалификация срещу Франция от група А в зона „Европа“.

Утре „трикольорите“ излизат на „Стад дьо Франс“, като се надяват да прибавят нови точки след драматичното 4:3 над Люксембург в откриващия мач. Франция от своя страна започна кампанията си с нулево реми навън срещу Беларус.

„Има голямо вълнение при нас. Не всеки ден имаме шанс да се изправим срещу отбор като Франция. Затова всички сме заредени с позитивна енергия и се готвим за сблъсъка“, коментира 26-годишният Костадинов.

„Когато става дума за националния отбор, е излишно да говорим за мотивация. Смятам, че всички ще бъдем на 100 процента и ще дадем всичко от себе си. Ако нямахме вярата, нямаше да бъдем тук. Ще дадем и последните си сили на терена и се надявам, ако имаме малко късмет, да изкараме положителен резултат.“

„Шансовете ни са в колектива. Имаме нужда от взаимопомощ и подпомагане на терена. С тактическа дисциплина на терена имаме своите шансове. Дали Франция ще ни подцени? Едва ли. Футболисти от такъв калибър и професионалистите на такова ниво едва ли ще си позволят подценяване“, добави Костадинов.

„Времето ще покаже, затова са тези мачове – за да разберем къде ни е нивото. Срещу нас ще играят едни от най-добрите футболисти на планетата.“

„Честно казано, още не съм видял новите екипи. Надявам се, че те ще ни подействат положително и ще донесат повече късмет“, завърши играчът на Левски.