Отборът на Левски спечели SESAME Купа на България след успех с 1:0 над ЦСКА и по този начин се класира със сигурност за Лигата на конференциите. "Сините" от София ще започнат от втори кръг в третия по сила европейски клубен турнир и тимът ще е с коефициент 3,900, който е национален поради липсата на такъв в следствие на постигнатите резултати на отбора от "Герена" през последните няколко години.

LAP.bg / BGNES / Антон Узунов
68 снимки

При жребия Левски може да се падне със старите си познайници от близкото минало в европейските клубни турнири - БАТЕ Борисов, Антверп, Спартак Търнава и Олимпия Любляна. Срещу всеки един от тях българският отбор преклони глава в хода на годините.

Ето по-голямата част от възможните съперници за Левски:

Базел (Швейцария), Славия Прага (Чехия), Йънг Бойс (Швейцария), ПАОК (Гърция), Макаби Тел Авив (Израел), Астана (Казахстан), Молде (Норвегия), ФКСБ (Румъния), БАТЕ (Беларус), Антверп (Белгия), Фехервар (Унгария), Судува (Литва), Флора (Естония), Шкендия (Северна Македония), Спартак Търнава (Словакия), Рига (Латвия), Кайрат (Казахстан), Осиек (Хърватия), Олимпия (Словения), КуПС (Финландия), Мъдъруел (Шотландия), Нефтчи (Азербайджан), Будучност (Черна гора), Чукарички (Сърбия).

Все още не с ясни представителите на Португалия - петия в класирането, Нидерландия - петия в класирането, Австрия - петия в класирането, Хърватия - втория, третия и четвъртия, Кипър - третия в класирането, Израел - носителя на Купата или втория в класирането, Сърбия - четвъртия в класирането.

Антон Узунов
24 снимки

Също така не е ясно дали ще са сред поставените или непоставените Динамо Тбилиси (Грузия), Вадуц (Лихтенщайн), Ворскла (Украйна), Лачи (Албания), Панатинайкос (Гърция), Арис (Гърция), Мура (Словения), Викинг (Норвегия), Лилестрьом (Норегия), третия и четвъртия в Чехия, третия и четвъртия в Дания, третия и четвъртия в Турция, четвъртия в Румъния, четвъртия в Кипър, носителя на купата или втория в Словения, носителя на купата на Босна и носителят на купата на Люкембург.