С 19 футболисти под лъчите на зимното слънце стартира днес подготовката на Септември (Симитли), като старши треньорът Тодор Киселичков обяви още три нови попълнения.

Както е известно, преди Нова година стана ясно пристигането на Стойко Иванов - вътрешен халф от Пирин (Гоце Делчев), а днес бяха представени още защитникът Никалай Дичев от Банско, крилото Андон Гущеров, завърнал се от Нефтохимик 1962 и нападателят Владимир Каптиев, който през есента игра за Оборище (Панагюрище). 

Още три млади момчета дойдоха на проби, но дали ще останат, ще се разбере в следващите дни.

Ясни са и четири контролни срещи на отбора на Септември (Симитли), а се търсят съперници за още три дати. За момента уредени са спарингите с Вихрен (Сандански) на 23-и януари, със Септември (София) на 30-и януари, на 3-и февруари с Пирин (Гоце Делчев) и на 10-и другия месец с Беласица.

"Търсим още футболисти на позициите, на които имаме празноти. Надявам се, че подготовката ще бъде ползотворна и Септември (Симитли) ще изпълни поставените си цели, а именно оцеляване в Б група, коментира Тодор Киселичков. Той добави, че две момчета за него са като нови попълнения, защото при пристигането му са били дълготрайно контузени и сега тепърва ще ги види в игра. Това са Здравко Карадачки и Асен Бойчев, за които има надежди, че ще покажат сериозни качества.

Септември е на последното 16-о място с 9 точки след изиграването на срещите от първия дял в Б група.

Преди тренировката свещеник от местния православен храм отслужи водосвет, а от днес треньорското ръководство и играчите се настаниха в новоизградената база на стадиона в Симитли, която беше завършена преди седмици./БТА