Мехмет Мехмет донесе победата на Етър Велико Търново с 1:0 при гостуването на Черно море от 17-я кръг на А група. 27-годишният швед с български корени бе отзивчив и отговори на въпросите на Гонг.

Мехмет е роден на 23 декември 1985 г. в България, висок е 176 сантиметра и тежи 72 килограма. До този момент той е играл главно в отбори от втора шведска дивизия, като има кратък шестмесечен период в Исландия.

Как взе решение да дойдеш да играеш в Етър?

Избрах да премина в Етър, защото имах желание да играя в по-силно първенство. Моят мениджър ми каза, че Етър стои пред мен като възможност и аз приех тяхното предложение. Присъединих се към отбора на Етър по време на подготовката в Анталия. Там нещата се получиха, говорих със Сердар Даят и в крайна сметка взех решение да подпиша с Етър. Затова съм сега тук в България. Това е добра възможност за мен, за да играя в по-силно първенство. До преди това играех във втора дизивия на Швеция. Това е добра възможност за мен. Надявам се да успеем да се спасим и да останем в А група. Имам големи амбиции. Искам да се докажа, да се представя добре.

Твоят договор с Етър е за шест месеца?

Да, за шест месеца плюс една година.

Имаш български корени, разкажи ни нещо повече за теб?

Аз съм роден в България, но моите родители емигрират в Швеция, когато аз съм четиригодишен. Вече 22 години живея в Швеция. Не говоря български.

В кой град си роден?

В Габрово, но нашето семейство живееше в Кърджали в Перперек.

В кои отбори преминава твоята кариера до този момент?

Професионалната ми кариера започва на 16-годишна възраст. Играл съм предимно във втора лига на Швеция. Играх шест месеца в Исландия, но там животът е доста труден. За мен все пак това бе добра възможност да натрупам опит. Сега вече съм в Етър.

Какво е мнението ти за българския футбол?

Залагате доста на агресивния футбол. Има футболисти, които притежават много добри качества като индивидуалности. Смятам обаче, че в Швеция футболът е по-добре организиран.

Имаш ли роднини в България?

Да, моята баба живее в Перперек. Също така имам братовчеди, които живеят в Перперек.

Каква е твоята цел?

Моята цел е да играя, колкото се може повече мачове. Надявам се да спечелим повече точки и да помогна на отбора да се спаси от изпадане.

Знаеш ли нещо за българските отбори?

Не, знам само за големите отбори – Левски, ЦСКА и Литекс.