Наставникът на Рилско спортист – Людмил Хаджисотиров, заяви след победата с 84:72 над ЦСКА в 4-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже, че тимът му е играл „умно”.

"Играехме много добре първото полувреме, като изключим това, че ни взеха 12 борби в нападение. Вкарахме 47 точки, агресивната ни защита даде резултат и стреляхме 60 процента от тройката. Те рискуваха, нямаха какво да губят. Хванаха ни зона, в която ние имахме 7 или 8 отворени стрелби, които не вкарахме и след това сякаш напрежението дойде в нашия отбор и започнахме да играем повече да не загубим, отколкото да спечелим. Иначе през по-голямата част от времето горе-долу контролирахме мача, водили сме 36 минути. Не успяхме да се организираме добре срещу зоновата защита, но принципно сме опитен отбор и явно ще работим повече и би трябвало с такива стрелци, каквито имаме, да нямаме проблеми”, сподели Хаджисотиров.

„Хубавото е, че играхме умно накрая. Имахме няколко добре организирани нападения, успяхме да направим три поредни защити и реално това накрая ни спечели мача. Те принципно имат няколко много добри борци в нападение - Андрей Иванов и Зейн Ноулс. Зейн Ноулс има почти по 5 борби в нападение средно на мач, днес има 6. Не можахме да го лимитираме. Що се отнася за борбата в нападение като отбор, ще вземем мерки и ще работим повече, защото не може да си позволяваме такова нещо", каза още той.