Един от най-опитните баскетболисти в Левски Хрисимир Димитров заяви, че тимът пътува за Израел със самочувствието на отбор, достоен да спечели Балканската лига. „Сините” излизат срещу македонския Фени в полуфиналите на турнира на 21-и април.

„Заминаваме след една стойностна победа над Рилски спортист и отиваме със самочувствието на отбор, който е достоен да спечели Балканската лига. До момента нямаме загуба в групата и надявам се така да продължим в оставащите два мача. Фени са много силен отбор, въпреки че ние ги бихме два пъти в групата. Самият факт, че се класираха за Файнъл Фор говори, че са наистина стойностен отбор. Няма да бъде никак лесно, но надявам се ние да излезем крайни победители. Може би в началото на сезона имахме леки колебания в играта, но това според мен е нормално, като се има предвид, че отборът е нов и трябваше да има сработване между играчите. Мисля, че след Нова година играем по-стабилно, особено в защита. Това ще е нещо, на което ще разчитаме и във Файнъл Фор, и след това за първенството”, коментира Хриси Димитров на летище София, а по повод важността на регионалната надпревара за клуба, каза:

„Тази година се борим на три фронта- Балканска лига, Купата на България, която мина и не можахме да спечелим, и първенството, така че това е втората крачка, която ще се опитаме да спечелим- Балканската лига. Не на всяка цена, но знаем, че сме добър отбор и заслужаваме в края на краищата след целия труд, който положихме през сезона да вземем една купа. Ще бъде трудно да се победи израелски тим, като домакин, но не и невъзможно. Израелският отбор, който е домакин е много силен, а другият израелски тим, ние го победихме и то категорично на техен терен. Това са мачове, в които домакинството има роля, но не решаваща.”