"Дразнещо е, когато си загубил два мача, а си бил много близо до победата в тях. Особено, когато знаеш, че си допуснал груби грешки, че вината си е твоя. Направихме грешки, не се справихме в защита, в това число слагам и себе си. Звучи банално и изтъркано сигурно, но наистина това, което ни липсва, е достатъчно време заедно. Времето обаче тече, не ни чака. Затова се налага да побързаме", коментира Филип Виденов за клубния сайт на Лукойл Академик lukoilacademic.bg, преди отпътуването на тима за Турция.

В сряда, от 20 часа, Лукойл гостува на Пинар Кършияка в третия си мач от група Е на Еврокъп.

"Познавам Пинар Кършияка. Играл съм в тяхната зала и съм наясно какво ни очаква. Публиката им е малко вманиачена, наподобява агитките на Партизан и Цървена звезда. Градът е на морето, климатът е друг, това също влияе", разкри гардът, който изкара година и половина в Турция с екипа на Одрин. Той игра там през сезон 2011/2012, а миналата зима след като раздели с руския Нижний Новгород, отново се завърна в турския клуб.

"Личи си, че Пинар е сработен тим в нападение. В защита обаче не са толкова добри, имат проблеми също, както и ние. Очаквам да се представим по-добре, отколкото в последния мач, да сме напреднали и да сме си взели поука. Надявам се и че този път ще използваме своите шансове", допълни бившият капитан на националния отбор.