Капитанът на националния тим по баскетбол Тодор Стойков се пошегува, че следващата година ще трябва да се пусне и в конкурса за забивки на Мача на звездите. Отборът на Стойков тази вечер – Тойота (в червени екипи) победи съперника си в Арена Самоков, а баскетболист Номер 1 на България за 2007 година заслужи приза за най-полезен играч в шоуто.

„Мога да кажа само хубави неща за двубоя и залата. Това е една невероятна зала и дано винаги да е пълна, както тази вечер. Опитахме се да направим шоу, дано да се е получило. В компанията на моите колеги и приятели се чувствах перфектно на терена”, сподели Тодор Стойков, който не успя да защити титлата си в конкурса за стрелба от тройката. Явно ще трябва в турнира за забивки да се пусна догодина и може да се пенсионирам вече”, пошегува се лидерът на ЛукОйл Академик.

На въпрос дали националните ни състезатели са си подхвърляли реплики, че ги наблюдава новият национален селекционер Пини Гершон Стойков отговори: „Не сме коментирали, че Пини е в залата, но за нас е признание, че той присъства на такъв празник. Всички знаеха, няма какво да коментираме.”

Шоуто в препълнената Арена Самоков наистина бе на ниво. Играчите бяха представени със светлини и фойерверки. Най-много аплодисменти от феновете пък получи баскетболистът на местния Рилски спортист Александър Груев, а за изявите си на терена овации заслужиха Лавел Пейн от ЦСКА, Стойков и Антич от ЛукОйл, както и победителите в двата конкурса – Брайс Шелдън и Владимир Николов.

Младокът от Славия Николов събра очите на зрителите и играчите със забивката си на финала в конкурса, когато прескочи двама баскетболисти. Владо буквално прелетя на застаналите в гръб Тод Галауей и Станислав Говедаров и напомни за хита от миналата година – Донта Смит.

Старши треньорът на националния ни тим Пини Гершон бе на трибуните, както бе обещал, но си тръгна преди края на двубоя, въпреки че се очакваше да връчи някоя от индивидуалните награди. Като минус в организацията на срещата може да бъде отчетено, че дикторът в залата не представи на феновете ексцентричния израелец, който пристигна специално за мача.

Утре Пини Гершон трябва да даде дългоочакваната пресконференция, на която да обяви имената на своите помощници начело на мъжкия ни отбор.