Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков сподели в интервю за „Голлиния”, че се надява неговият тим да спечели баскетболната титла на България. „Студентите” ще срещнат Черно море в серията, която ще реши спора за първото място. Мачовете за златните медали стартират утре в Правец.

„Чакам да стане красив двубой и естествено тимът на ЛукОйл да спечели титлата. Мислим първо за утрешния мач, а след това и за всеки следващ. В плейофите няма фаворити, единият от двата тима има едно домакинство повече”, сподели Тодор Стойков.

„Според мен Левски повярва много рано, че са спечелили серията, а това им изигра лоша шега и в крайна сметка Черно море спечели. Радвам се, че момчета от школата допринесоха най-много отборът на Черно море да играе на финал. Според мен, те са фактор в българското първенство.”

„Нека първо, да победим тук, а след това аз знам как да заведем отбора във Варна и да победим там. Но, естествено, в такива мачове няма сантимент, аз съм професионалист и защитавам цветовете на ЛукОйл, няма значение къде съм играл преди това. Предстои ни трудна битка. Ние вече гледаме финала, нека спечелим титлата, нормално е и на моменти да сме играли по-слабо. Важното е накрая, както се случи например с Манчестър Юнайтед, който спечели титлата, а Бербатов е шампион. Всички ще помнят само това, никой не помни останалото”, сподели още Стойков.

Запитан, дали ще гледа финала на Шампионската лига, капитанът на ЛукОйл сподели: „Ще стискам палци Бербатов да стане шампион на Европа. Барселона, докато играеше Стоичков, беше любимият отбор на цяла България. Сега по същата причина Манчестър Юнайтед е любим тим на голяма част от нас, заради Бербатов.”