Наставникът на БК Евроинс Черно море Даниел Димитров изрази надежда на пресконференция днес за 3 победи съответно срещу Ямбол, Фени Индустри в Балканската лига и срещу Спартак Плевен.

„Предстои 3-и цикъл от 3 мача за 6 дни пред нашия отбор. Досега в предните два все губехме по 1 среща, дано сега постигнем 3 победи. След победата си над нас в продължението Ямбол загуби всичките си домакински мачове досега. Неуспехът срещу тях ни тежи много и ще трябва да го избиваме някъде. Няма да бъде лесно срещу Фени Индустри във вторник в Балканската лига. Македонците имат 9 победи и само 1 загуба в тяхното първенство. Опитен тим са със сръбски треньор. Личат имената на Чековски и Браун, които са познати от Лукойл Академик. Прави впечатление националният им център Гоцевски, висок 211 см. Барометърът на отбора е 38 годишният Милан Прякович, а Коул е най-добрият им реализатор в последните 2 години. Ако ги бием като гости във вторник атакуваме първото и второто място в нашата група. Последният мач от този цикъл в рамките на 6-те дни е със Спартак, на когото трябва да гостуваме в Плевен. По традиция Черно море играе трудно в Плевен. В загубата ни у дома срещу тях има много психология, тъй като в редиците на Плевен играят трима баскетболисти от варненската школа, както и Саша Топчов, който 2 години се подвизава във Варна. Ще се опитаме да променим традицията с успех в Плевен”, заяви Даниел Димитров.

По повод шампионатния двубой срещу Ямбол в събота във Варна от 17:00 часа Юлиян Радионов заяви, че няма да има никакво подценяване и победата е задължителна, още повече, че Евроинс Черно море е по-стойностният тим.

Сърбинът Желко Бойович, който също присъства на пресконференцията заяви, че не познава тима на Фени Индустри, тъй като, когато през лятото Евроинс Черно море игра срещу него в Самоков, той не е участвал, защото е бил за виза в Белград.