Чавдар Костов бе сред най-добре представилите се баскетболисти на България на European Basketball Tour 2012. Гардът реализира 26 точки срещу Украйна в последния мач от турнира, провел се в „Армеец Арена“, и макар че бе недоволен от трите загуби, сподели, че има добри изгледи формата на отбора за се подобри до квалификациите.

Костов обърна специално внимание върху празните седалки в „Армеец Арена“, въпреки наличието на играчи и треньори от НБА и класни европейски тимове на турнира.

„Горе-долу съм доволен от представянето ни. Мисля, че с още малко тренировки ще навлезем в нужната форма за квалификациите. Имаме необходимото време да го направим,“ заяви Чавдар след последния мач от European Basketball Tour 2012.

„Турнирът беше много хубав, останах доволен от него, видяхме много добри играчи. За съжаление в залата нямаше много хора, което не е хубаво. Това не говори много добре за българския баскетбол,” категоричен бе Костов.

Дали залата ще е пълна поне за квалификациите? „Надявам се, но дори да не се напълни, ние трябва да се борим, това е положението. Трябва да се класираме за европейското първенство на всяка цена.

Той добави, че отговорността, която се налага да поема, изобщо не му тежи: „Просто се забавлявам на терена.“

Шансовете на България в евроквалификациите? „Според мен шансовете ни са много големи. Сега дойде Седрик Симънс, който ще ни помогне много, защото досега единственият ни висок човек бе Ники Върбанов, който от своя страна също се включва много добре, и се надявам да продължи така. Надявам се да направим много добри мачове и да се класираме с лекота.“