Победата на ЛукОйл Академик снощи в Арена Армеец значи много. За това, че отборът трупа точков актив в групата си от Еврокъп- да, но не само. Победата на Академик значи много най-вече заради хората, които видяха на живо как българският шампион бие на международната сцена. Защото тези 5-6 хиляди зрители в залата са голяма част от успеха на „студентите”. Ясно е, че ЛукОйл Академик няма притегателната сила на Левски или ЦСКА и всяко заето място в Арена Армеец е битка. За внимание и за признание. А точно тази битка се печели само с победи.

Ясно е, че много от феновете са дошли не заради клубните си пристрастия, а за да видят един силен отбор и качествен мач. Но е факт, че мнозинството от тях със сигурност са си тръгнали доволни.

Точно това е по-ценният успех на Академик от вторник вечер. Защото всякакви коментари за евентуалното продължаване напред дори след тази втора победа в турнира, биха били крайно прибързани. Та все пак са минали само два кръга, а тепърва идват срещите с Валенсия. Но пък едва ли ще е неоснователно да кажем, че много от присъстващите снощи зрители, биха подкрепили „студентите” и след седмица за сблъсъка им с испанците.

И логично – на кой ли не му харесва неговият тим да бие сериозен противник.