Левски срещу Лукойл Академик. Двубоят, който ще реши титлата в баскетболна България. Финалът, който всички прогнозираха. Напълно очаквано и съвсем логично. Спорът за първото място във вътрешното ни първенство започва днес, а отборът, който стигне до три победи ще вземе златните медали.

Първият и вторият в редовния сезон, финалистите в турнира за Купата на страната, Лукойл и Левски заслужено ще играят и за големия трофей в шампионата. Рилски спортист и Балкан наистина бяха близо до страхотни изненади. Тези два отбора измъчиха фаворитите и играха пети решителни двубои в полуфиналните серии, но накрая единственото, което се брои е резултатът след финалната сирена. Съставите от Самоков и Ботевград заслужиха до една всички похвали, отправени към тях за това, че се опълчиха на Лукойл Академик и Левски, за смелата им игра в полуфиналите и за това, че върнаха интригата в родния баскетбол. Но след като мачът е приключил, най-доброто за всеки един отбор е да продължи напред и да намери начин следващия път да бъде още по-добър.

А това най-добре го знае Левски. За четвърта поредна година „сините” ще опитат да бутнат „студентите” от върха. Четири мача през 2010-а година, три през 2011-а и пак три мача през 2012-а. През годините и двата отбора правиха промени в съставите си, печелиха и губиха важните си битки на международната сцена, но продължиха напред, каквито са правилата на играта.

Лукойл не се отказа да защитава поредната титла, а Левски не се отказа да ги преследва. Точно затова финалът ще бъде интересен! „Студентите” остават фаворит, но в спорта всичко е възможно. Доказаха го полуфиналистите, сега е ред на „сините” да изиграят картите си.