Балкан нанесе първа загуба в мъжкото баскетболно първенство на Академик Бултекс 99 Пловдив след интересен и оспорван мач в Ботевград.

Балкан се наложи със 85:78, след много обрати и решаващи точки в последните пет минути.

Най-резултатен за победителите бе Игро Кесар, който наниза 17 точки, а с 14 точки и 9 борби се разписа Девин Брукс.

За Академик Бултекс 99 най-полезен с 20 точки бе Шакир Смит, а Мартин Дурчев се отчете с 19.

Лукойл Академик и Рилски спортист нямаха проблеми и стигнаха до разгромни победи съответно срещу Черно море Тича и Спартак Плевен.

Лукойл се наложи над младоците на Варна със 131-68. Тийнейджърите, водени от Дарин Великов играха добре в първата част и до средата на втората, но след това разликата стана огромна.

Юношата на Черно море Николай Стоянов завърши с 26 точки в 23 минути за Лукойл Академик, а всички 12 баскетболисти на шампионите се разписаха в коша на съперника. За Черно море Венелин Христов вкара 20, Кристиян Кръстев - 19, а Михаил Молдов - 14.

Рилски спортист спечели безапелационно домакинството си на Спартак Плевен с 84- 54. Самоковци успяха да вземат двуцифренна преднина още в първата четвърт. Във втората гостите заиграха по-добре и на няколко пъти имаха шанс да стопят пасива си, но домакините не позволиха това да се случи.

Най-резултатни за победата на домакините бяха Самуел Франсис и Златин Георгиев, които завършиха с по 16 точки. Димитър Маринчешки вкара 13, а капитанът Бозов завърши с 12.

За гостите добър мач направи Боуен, който записа дабъл-дабъл с 13 точки и 10 борби, а Константин Коев и Ивко Ивков приключиха двубоя с по 10 точки.