Първият двубой от новия шампионат, който ще се излъчи по MAX Sport 2, е дербито Рилски спортист – Левски Лукойл

А1 придоби телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), Купата на България и Суперкупата на България по баскетбол за следващите три сезона. Първоначално ще бъде предавана по една среща на кръг – всеки понеделник от 19:00 часа, а мачовете ще могат да се гледат временно по MAX Sport 2. Първото дерби, на което феновете ще се насладят, е още в дебютния кръг и противопоставя два от фаворитите за титлата – Рилски спортист и Левски Лукойл. Двубоят в Самоков започва в 19:00 часа в понеделник, 12 октомври.

„Баскетболният шампионат на България е вторият най-гледан български шампионат в страната след футболното първенство и ние сме щастливи, че MAX Sport ще излъчва пряко най-вълнуващите двубои. Това допълнително ще обогати баскетболното съдържание на каналите, по които от години се предават пряко битките от двата най-престижни европейски клубни турнирa – Евролигата и Еврокупата“, коментира новото съдържание на каналите MAX Sport Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

Програмата на Националната баскетболна лига предвижда 27 кръга от редовния сезон и плейофна фаза след това. Шампионът от сезон 2018-2019 година Балкан Ботевград, който водеше в класирането и преди прекратяването на изминалото първенство, отново ще се бори за златните медали. Като най-сериозен конкурент на „зелените“ за поредна година се очертава да бъде тимът на Левски Лукойл, който направи силна селекция в последните седмици. Голямото дерби между двата клуба ще се състои в VII кръг на НБЛ и също ще се излъчи пряко по MAX Sport 2. Амбициите си за добро представяне и участие във финалния плейоф през новия сезон не крият и тимовете на Рилски спортист и Берое.

Освен редовния сезон и плейофите в шампионата правата на А1 включват и излъчването на най-интересните двубои от турнира за Купата на България, където право на участие имат само най-добрите 8 отбора от Национална баскетболна лига. Турнирът е на принципа на директните елиминации в една среща. Традиционният мач за Суперкупата на България между шампиона и носителя на Купата също ще бъде излъчен от А1 като част от партньорството между Националната баскетболна лига и телекома.

Срещите от НБЛ и Купата на България по баскетбол допълват богатото съдържание от баскетбол в MAX Sport, което включва и два от най-престижите турнири в Европа – Евролигата и Еврокупата по баскетбол. Освен него чрез своите спортни канали А1 предлага и първокласно съдържание като срещите от UEFA Champions League във вторник, LaLiga, Serie A, Eredivisie, всички турнири от сериите ATP 1000 и 500, Лигата на нациите по волейбол и Световното първенство по волейбол за мъже и жени, MotoGP, NASCAR, WRC, NHL, Диамантената лига, UFC и много други.