Старши треньорът на националния отбор на Литва по баскетбол за мъже Казис Максвитис заяви, че шансовете Домантас Сабонис да играе на предстоящото Световно първенство са по-малко от 50 процента.

„Всички се надяваме, че Домантас ще играе“, каза Максвитис в подкаста Zalgiris on Air. 

„В същото време знаем, че има причини, които могат да му попречат да се присъедини към националния отбор. Ако днес трябваше да посоча какви са шансовете, бих казал по-малко от 50 процента. Все пак докато има надежда, ние ще продължим да вярваме, че той ще успее да дойдат“, добави литовският селекционер.

Все още не е ясно дали 27-годишният Сабонис ще трябва да претърпи операция на палеца на дясната си ръка, тъй като игра с контузия от декември миналата година.

Друга възможна причина баскетболист да пропусне Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините между 25 август и 10 септември е евентуалното удължаване на договора му със Сакраменто Кингс.

През изминалия сезон Домантас Сабонис записа средно 19.1 точки, 12.3 борби и 7.3 асистенции за 79 мача, като бе селектиран в третата най-добра петица в Националната баскетболна асоциация (НБА).