Старши треньорът на националния отбор на Босна и Херцеговина по баскетбол за мъже Ведран Боснич заяви, че най-трудният мач за неговия тим ще е този срещу България. Двата отбора са в група "F" на световните квалификации и ще се изправят един срещу друг на 29 ноември (понеделник) в Ботевград в мач от втория кръг. България стартира в квалификациите с поражение с 69:89 в Литва, а босненците надиграха Чехия с 97:90 като домакини.

"Най-тежкият ни мач от квалификациите ще е срещу България, защото ще играем с отбор, който победихме предишните три пъти и който ще е много мотивиран срещу нас", заяви Боснич пред официалния сайт на баскетболната федерация на Босна и Херцеговина.

"Много е важно да се възстановим добре след първия двубой. В събота следобед пътуваме. Можем да спечелим наистина много в този мач. Трябва от самото начало да сме на по-добро ниво, ако искаме да победим", добави босненският селекционер.

За успеха срещу Чехия, Ведран Боснич коментира:

"Отличен мач. Заслужихме победата. Сякаш бяхме отвикнали да играем пред публика. Емоциите бяха много големи. Момчетата реагираха добре след разговора ни. Вижда се, че искат да успеят."