Баскетболистите на Бразилия направо унизиха съперника си в последния кръг от груповата фаза Египет. "Селесао" постигна най-убедителната победа на Мондиала до момента, след като смля опонента си с 63 точки разлика - 128:65. 

Досега рекордът на шампионата се държеше от САЩ. Американците се справиха с неособено претенциозния тим на Финландия със 114:55, но тези 59 точки разлика бяха подобрени днес от южноамериканците. 

До тази разлика се стигна заради невероятния мерник на звездите на Бразилия. Те имаха невероятната успеваемост от близо 75% при стрелбата си от игра, а от зоната за две точки бяха убийствени - 85% точни стрелби. 

При такава игра в нападение на противника, египтяните нямаше какво да противопоставят. Те показаха съпротивителни сили единствено в третата четвърт, когато потръгна и тяхната стрелба, но това беше всичко хубаво за тях в този мач. 

Освен точната стрелба, бразилците демонстрираха невероятна защита и перфектно представяне под двата коша. Показателно за това е, че цели двама техни играчи завършиха с дабъл-дабъл. Андерсон Варежао завърши с 15 точки и 10 борби, а Раулзиньо Нето остана с 14 точки и 10 овладени топки. 

Цели шестима играчи вкараха по 10 или повече точки Най-резултатен от тях беше Леандро Барбоса с 22. Другите с двуцифрен актив са Марселиньо Машадо с 16, Алекс Гарсия с 15 и Марселиньо Уертас с 12. 

Единственият на ниво за египтяните беше звездата Ибрахим Елгамал, който завърши с 16 точки. Още 14 добави Генди, но техните усилия бяха крайно недостатъчни дори само за почетна загуба. 

Така Бразилия излезе поне временно начело на група А, поне преди последния мач на домакина Испания с актив от 4 победи и 1 загуба. Египтяните пък са последни и си тръгват след пет поражения.