Националният отбор на Аржентина по баскетбол нанесе втора загуба на тима на САЩ в квалификациите за световното първенство през 2019 година в Китай.

В Ла Риоха "гаучосите" се наложиха с 80:63 точки и поведоха еднолично в класирането в група Е с актив от 8 победи и само 1 загуба. Американците са втори със 7 успеха и 2 поражения при оставащи само 3 кръга до края на квалификационната борба.

Срещата започна отлично за играчите на Джеф ван Гънди, които поведоха с 12:0, но след това домакините поеха пълен контрол над мача и логично стигнаха до изразителния успех.

Николас Лапровитола бе най-резултатен за Аржентина със 17 точки, докато Лусио Редиво добави 14. Николас Брусино завърши срещата с 11 точки, а с 10 приключи ветеранът Луис Скола.

За САЩ най-резултатен с 16 точки бе Травис Трайс.

Въпреки загубата, американците запазват отлични шансове за класиране в следващата фаза. Победа срещу Уругвай като гост в неделя ще им осигури място сред 32-та финалиста на световния шампионат.

В световните квалификации отборът на САЩ е съставен предимно от играчи от G-Лигата, позната доскоро и като Лигата за развитие. /БТА