Левски продължава с невероятното си представяне в плейофите на женското баскетболно първенство.

"Сините" се наложиха със 79:68 над Дунав, при това като гост в Русе, в първия мач от финалната серия.

Левски няма загуба дотук в плейофите, като спечели сериите си на четвъртфинал и полуфинал, а това е общо седма поредна победа за отбора.

Дунав пропусна четвъртфиналите, но игра четири мача, докато отстрани Хасково на полуфинал.

Левски водеше почти през цялото време, като се откъсна в началото на втората четвърт, когато направи за първи път разликата двуцифрена. Дунав все пак успя да навакса в края на първото полувреме, и бе близо до обрат в началото на второто.

Решаващите моменти дойдоха след средата на третата четвърт, когато гостите направиха отлична серия, и от три точки в шестата минута от полувремето, в края на частта разликата вече бе 12.

Левски не спря да бележи, и стигна до най-голямата си преднина от 16 точки на старта на последния период, а Дунав сякаш нямаше отговор на атаките на съперника.

Русенки дори не успяха да се доближат по-сериозно, и пасивът им не падна под 10 точки до финала.

Шарел Алън се отчете с 21 точки и осем борби за успеха, 20 точки добави Ралица Нанева, а още три от състезателките на Стефан Михайлов и Маргарита Папазова регистрираха двуцифрен актив.

Радостина Димитрова и Шанте Еванс вкараха по 14 за Дунав, а Зорница Костова направи дабъл-дабъл от 11 точки и 10 асистенции.

Освен че спечели борбата под коша, Левски направи и повече атаки от Дунав, с което извоюва победата.

Мач №2 от финалната серия е утре, отново в Русе. След това двата отбора се местят в София, за нови два мача, на 28 и 29 април, а ако има пети, решителен двубой, той ще е пак в Русе, на 3 май.

Мненията на треньорите Георги Божков и Стефан Михайлов можете да чуете във видеото.