„Преди Купата казах, че искам да се представим добре и да помогнем за интереса към този турнир и мисля, че го правим по най-добрия начин. Трети мач изиграхме на много високо ниво и не ни достигна мъничко шанс. Имахме отворена стрелба на Данчо Бозов и можехме да влезем в продължение. В началото на третата част започнахме по-неконцентрирано в защита”, заяви старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след загубения полуфинал с Левски за Купата на България, за втори път в последните два дни.

Интервюто бе дадено преди скандала с Тити Папазов, а в края на аудио файла се чува началото на размяната на реплики между Тити и изпълнителния директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров.

„Горд съм с тези момчета, защото е много трудно да се изиграят три такива мача. Това е изхабяване и физическо, и психическо. Отиваме утре да се борим за трето място. Допуснахме обрат в третата част, поради слаба защита. Бързо ни вкараха няколко поред нападения. Те разбира се са класен отбор и удържаха до края. Не мога да не спомена Брандън Хийт. Той е играч, който взима топката и прави кошове сам. Той затова е Хийт и затова струва толкова”, коментира още Барчовски и добави:

„Ще имаме сили за третото място. Тежко е, когато не играеш добре, тогава си подтиснат. Когато отборът играе добре е лесно да се възстанови. Сега разбира се има разочарование, защото не се класирахме на финала. Имаме хубава публика. Искам да я поздравя, страшно ни подкрепяше. Хората пътуват вече трети ден от Самоков. Поклон пред тази публика.”