Лукойл Академик е водил разговори с черногореца Слободан Савович, за поста старши треньор в тима. Шампионите са предложили на 34-годишния наставник договор за един сезон, но офертата е била отказана от Савович. Младият специалист, който води отбора на Теодо Тиват в родината си, е обосновал решението си желанието за дългосрочен контракт.

"Разговаряхме, но не се разбрахме. Предложиха ми за една година, но това за мен е твърде голям риск, в такъв ранен етап от кариерата ми. Реших да остана в Теодо. Ако офертата бе за три или четири години, щях да приема, но тази не ме устройваше," заяви Савович пред източници на Гонг.

Лукойл е влязъл в контакт със Савович посредстом неговия брат Предраг, който е директор на Билбао Баскет - испанският тим, с който "студентите" бяха в една група в турнира Еврокъп миналия сезон.

Преди да стане треньор, Слободан Савович е играл в колежанското първенство на САЩ за Охайо Стейт, а след това в Партизан, Роан и Бурж. Треньорската му кариера минава през помощник и главен треньор в Приморие, асистент в Жалгирис, и от миналия сезон - старши треньор на Теодо Тиват, с който дори гостува през годината на Левски в Балканската лига.

Изпълнителният директор на Лукойл Сашо Везенков в момента е в Гърция, и заяви оттам за Гонг, че все още не може да даде подробности за новия треньор на тима, преди срещата с клубния президент Валентин Златев.