Изпълнителният директор на Левски по спортно техническите въпроси Наско Сираков направи сравнение между сегашната ситуация в отбора и как е било преди 3- 4 години, когато стартира предишния успешен тим на сините.

„Като желание, като старание, като начин на работа с нищо ситуацията сега не се отличава от предишните години, заяви Сираков, Виждам че момчетата имат желание да работят. Повечето от тях са млади и искат да се учат. Най- важното е че имат добър футболен потенциал, който трябва да се развива. Оттук нататък всичко е в техните ръце и крака.”

Според легендата на сините преди 3- 4 години, когато е поставено началото на нещо ново, тогавашните играчи не са били на по- високо ниво от сегашните футболисти, с които разполага в момента Левски.

„Убеден съм, че сега имаме по-сериозен футболен потенциал като качество, отколкото преди 3-4 години, лаконичен е Сираков. Никога обаче не можеш да бъдеш сигурен как ще се развие един отбор. Въпросът е да имат глад и желание за успехи, каквито имаха техните предшественици.”

„Този отбор е готов в момента, с този потенциал да играе добър футбол, който да радва хората, вярва Сираков. Аз съм убеден, че в много от срещите през пролетта този отбор ще демонстрира тези качества. Не съм убеден, че ще бъде във всяка среща. Това е проблемът. Тези момчета, а и отборът като цяло трябва да свикнат и да знаят, че за да постигнеш високи резултати, трябва да има най-вече постоянство."

Според Сираков в момента, в който постигнат това нещо, играчите и отборът ще са готови. Това може да стане и сега, а в най- лошия случай до лятото да бъдат изгладени връзките във всички звена и наистина отборът да играе като добре смазана машина.

Сираков се дразни от някои коментари за отишлите си от отбора футболисти.

„Определено те имаха желание да сменят обстановката. Клубът направи всичко възможно да им угоди и да им помогне. Пуснахме ги при тези условия, при които ги искаха другите отбори. Аз смятам, че направихме усилия, за да бъдат доволни футболистите. Те са донесли достатъчно пари на Левски през последните 2-3 години, за да търси отборът пари за тях. Дадохме им възможност наистина да отидат и да спечелят много пари, защото в Левски те не играеха за пари, а за слава.”

Според синия шеф преди година клуба не е имал намерение да се разделя с тези играчи, а и не е имало сериозни предложения за тях. Другото било спекулации.