Ренета Камберова, една от състезателките в ансамбъла, разкри, че домакините на Европейското първенство в Баку не се славят с феърплей. Грациите ни спечелиха злато на бухалки, както и бронз на ленти и топки от шампионата на Стария континент в Азербайджан.

Рени е щастлива от спечелените отличия и представянето на състава, в чийто състав влизат още Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова.

„Много сме щастливи. Чувстваме се много добре, много щастливи, защото състезанието беше тежичко. Не знам какво се е видяло по телевизията,.. Домакините доста си поиграха с нас и с другите отбори. Например, отбора на Русия го извеждаха няколко пъти, а ние бяхме след тях. След това ние застанахме, а те продължиха да скандират „Азербайджан, Азербайджан. След това, докато чакахме да излезем, домакините бяха преди нас, получиха добри оценки - минават, блъскат се, минават през нас. Сякаш не съществувахме. Може би това ни озлоби малко. Обикновено усещаш напрежение, а сега си беше чиста злоба“, сподели Рени.

Ансамбълът на България при жените

източник: Личен архив

„Преди съчетанието с бухалки обаче бяхме малко притеснени. Надявахме се за тройката много, знаехме, че имаме реален шанс с другите отбори и след като не се получи в многобоя, се разочаровахме. Настана спад, но в един момент разбрахме, че това не е всичко и състезанието продължава“, каза Рени.

„Ина Ананиева е много горда, много щастлива и дори си издействахме още един ден почивка. Ние постоянно се пазарим (смее се)“, сподели още Ренета Камберова.

„Едва сега започваме да усещаме истински какво се е случило. Азербайджан е добър отбор, не мога да кажа, че нещо недоволствам. Все пак медалът си е медал. Ние бяхме там на стълбичката и си беше много хубаво“, коментира Рени бронзовия медал на финала с ленти и топки. На второ място бе поставен ансамбълът на домакините, като остана лош привкус, че може би това не бе съвсем заслужено.