Българският национален отбор по художествена гимнастика се прибра в България след участието на Европейското първенство в Баку малко преди полунощ. Въпреки късния час, грациите ни бяха посрещнати на Летище София от десетки малки гимнастички, които очакваха с нетърпение своите любимки, и най-вече момичетата от ансамбъла.

Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова, както и треньорът Ина Ананиева, бяха обсипани с цветя, честитки и поздравления.

Ансамбълът при жените завоюва злато на бухалки и бронз на съчетанието с ленти и топки от шампионата на Стария континент в Азербайджан.

Грациите ни позираха с отличията, а малките им наследнички, които мечтаят да тръгнат по техните стъпки, нямаха търпение да се докоснат до медалите.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази своето задоволство от представянето на отбора. Освен двата медала на ансамбъла, Боряна Калейн взе бронз при девойките на финала на топка. Илиана Раева не пропусна да поздрави и представителките ни в индивидуалната надпревара Мария Матева и Невяна Владинова.

„Така горда не съм се чувствала от много време. Много суперлативи за ансамбъла и целия отбор. Щастливи сме“, сподели Раева.