Старши треньорът на националния ансамбъл Ина Ананиева обра овациите на фенове и специалисти след завръщането от Европейското първенство в Баку. Наставникът получи редица похвали за златото във финала на бухалки и бронза на ленти и топки.

„Много сме щастливи, много благодаря за подкрепата на абсолютно всички, не мога да опиша колко щастливи бяхме след спечелените медали“, коментира Ина Ананиева.

„Момичетата са в много добра форма и го показаха, надявам се да се представим много по-добре и на световното първенство. Изключително съм благодарна и на момичетата, които прекарват по 8 часа в залата, изключително голямо търпение, всеотдайност, спазване на режим.“

„Много тежко състезание беше, с много голяма конкуренция. Предполагам, че сте видели и какво беше напрежението“, добави треньорът на ансамбъла.

„Абсолютно всички специалисти дойдоха и ме поздравиха за ансамбъла, като казаха, че заслужаваме златото на топки и ленти. Радвам се, че и двете съчетания се харесват и възприемат“, каза още Ина Ананиева.