Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева бе изключително щастлива и доволна при завръщането на националния отбор от европейското първенство в Баку.

Раева дори прогнозира силно представяне на ансамбъла и индивидуалните ни състезателки на Световното първенство по-късно през годината.

Ансамбълът при жените завоюва злато на бухалки и бронз на съчетанието с ленти и топки от шампионата на Стария континент в Азербайджан. България се завърна с още един медал от шампионата - Боряна Калейн взе бронз при девойките на финала на топка.

„Много съм щастлива от шампионското поведение на ансамбъла, след това от поведението на двете ни млади момичета в индивидуалното (Невяна Владинова и Мария Матева), за които това беше един много отговорен форум. Независимо, че са на 11-о и 13-о място аз казах, че много се гордея от тези момичета“, сподели Раева.

„Получихме много суперлативи, Ина Ананиева получи много поздравления, поздравяваха ни всички за ансамбъла. Имаше специално и представители на ФИГ, които дойдоха да ни поздравят за ансамбъла.“

„Нашите малки гимнастички бяха на топ ниво. Мисля, че децата ни заслужаваха малко повече, но и на това се радваме. И мога да заявява, дай Боже да са живи и здрави децата, ще можем да очакваме повече от тях на световното. Всички дойдоха и ни поздравиха. Един от треньорите на съперниците дойде и ни каза, че им е неудобно, че са преди нас в многобоя при ансамблите. Но ние допуснахме грешка.“

„Нашият отбор блестеше по един безапелационен начин. Много се гордея с Ина Ананиева. Едно момиче, което седи, работи, мълчи, не е случайно, че спечели три златни медала в Минск, сега се връщат с два медала. Ефросина Ангелова работи много. Подсказваме за едно много сериозно бъдеще“, завърши Илиана Раева.