Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева похвали българските гимнастички Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева, които спечелиха два сребърни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди на Световната купа в Баку. Вчера в многобоя Краснобаева завоюва сребърно отличие.

Ансамбълът ни остана извън призовите места в Азербайджан.

"Три медала за България от финалите на Световната купа в Баку. Сребърен и бронзов на Ева Брезалиева на топка и обръч и сребърен за Елвира Краснобаева на лента. Браво, момичета! Много силно изигравания за Ева на двата уреда! Елвира днес допусна сериозни грешки на топка и обръч. На бухалки не направи скъпи елементи, а лентата и беше с неточности и грешки в работата с уред. Поредна стабилна игра на световната шампионка Дария Варфоломеев и закономерни златни медали. България все още не е показала максимума си!", написа Раева в социалната мрежа Фейсбук.

Краснобаева стана втора в многобоя в Баку, а ансамбълът има две четвърти места в многобоя и на финала на ленти и топки.

"Сребърен медал в многобоя на нашата "звездичка" Елвира! Още съвсем малко... Скоро, много скоро! Жалко, че Ева подари бронзовия си медал и то на най-страхотното си съчетание. И при нея ще е скоро... Елвира ще покаже в пълния си блясък съчетанията си! Обич за целия екип! На фона на едно непонятно съдийство още от вчера, всъщност, напълно понятно, България показа огромно можене", коментира още президентът на родната федерация Илиана Раева.

При последното си излизане на килима в Баку ансамбълът на България завърши на четвърто място на финала с три ленти и две топки. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха оценени с 32.850 (17.500 трудност; 8.200 артистичност; 7.150 изпълнение) и останаха на крачка от почетната стълбичка.