Аржентина излиза в сряда вечер срещу Холандия във втория полуфинал на Световното първенство. Начело с Лионел Меси аржентинците не допуснаха поражение в груповата фаза, надигравайки последователно Босна и Херцеговина, Иран и Нигерия. В елиминациите Аржентина се справи с Швейцария и Белгия.

Всичко започна с успех с 2:1 срещу Босна и Херцеговина, като първо босненците се вкараха автогол, а малко по-късно Лео Меси реализира първото си попадение на Мондиала.

Дойде ред на Иран. Победа с 1:0 и гол, който бе дело на Лео Меси в продължението на редовното време, дадено от съдията.

Срещу Нигерия Аржентина отбеляза цели три гола и победи с 3:2. Капитанът на аржентинците Лионел Меси се разписа на два пъти, а третото попадение бе дело на Маркос Рохо.

В първия мач от елиминациите Аржентина се спаси срещу Швейцария с късен гол на Анхел Ди Мария, който вкара в 118-ата минута на продължения. Лионел Меси с асистенция за крилото, което бе изведено вдясно, и в типичен стил реализира.

На четвъртфиналите Аржентина преодоля Белгия след гол на Игуаин. Меси отне топката от Венсан Компани и подаде към Анхел ди Мария. След това топката стигна до Гонсало Игуаин, който с прецизен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Тибо Куртоа.