Още не сме отърсени от емоциите след шокиращото 7:1 за Германия срещу Бразилия, а ето, че е време за втория полуфинал на Мондиал 2014. Тази вечер в Сао Пауло Аржентина и Холандия ще излязат във втория сблъсък между отбори от Южна Америка и Европа.

Двата тима ще се борят за място на финала, където ги очакват момчетата на Йоги Льов, а след видяното снощи, със сигурност „гаучосите“ и „лалетата“ не са спали особено добре.

Мач с мач обаче не си прилича, така че момчетата на Алехандро Сабея и Луис ван Гаал трябва да се съсредоточат върху своя сблъсък тази вечер.

В лагера на Аржентина се скъсват да сипят суперлативи за своята звезда Лео Меси, а самият той заяви твърдо, че целта на отбора е повече от полуфинал. Холандците обаче не се притесняват от Меси като помощникът Патрик Клуйверт на свой ред попита: „Ами как ще се справят аржентинците с Ариен Робен?“

И пред двата отбора има кадрови проблеми. За Аржентина твърдо аут от двубоя е контузеният Анхел Ди Мария. При холандците няколко души са с проблеми – Рон Влаар и Найджъл де Йонг бяха под въпрос за двубоя, но са възстановени и ще могат да вземат участие. Проблеми имат също Робин ван Перси, Дарил Янмаат и Лерой Фер, но се очаква всички те да бъдат на линия за мача тази вечер.

Аржентина стигна до полуфинали за четвърти път след 1978, 1986 и 1990, а в предишните три случая неизменно стигна и финалния двубой. Холандия от своя страна ще иска отново да се класира за последния двубой, както преди 4 години в Южна Африка, а целта е ясна – да бъде спечелена така бленуваната първа световна титла.

До момента Холандия като че ли впечатлява повече на Световното. „Лалетата“ започнаха с разгромно 5:1 над Испания, след което победиха и силните отбори на Австралия с 3:2 и Чили с 2:0.

На осминафиналите „лалетата“ бяха близо до отпадане, но с два късни гола обърнаха Мексико и победиха с 2:1. Така се стигна до драмата с Коста Рика, която завърши 0:0 след 120 минути, но резервният вратар Тим Крул донесе място на полуфинали за своя тим.

Аржентина също записа три победи в групата – 2:1 над Босна и Херцеговина, 1:0 над Иран и 3:2 срещу Нигерия. В елиминациите „гаучосите“ също победиха минимално. Срещу Швейцария се стигна до продължения, в които голът на Ди Мария в 118-ата минута предотврати дузпите. На четвъртфиналите съперник бе Белгия, а резултат отново 1:0 след попадение на Гонсало Игуаин в самото начало.

Мачът ще бъде ръководен от турчина Джунейт Чакър.

Вторият полуфинал на Мондиала можете да следите в рубриката ни „Директно“, както и в ефира на Дарик радио!