Любопитното изпълнение на Германия в мача срещу Алжир, с падането на Томас Мюлер пред топката, предизвика небивал интерес в социалните мрежи, като се появиха редица аналогии за други подобни. Едно от тях е на Стойко Сакалиев с екипа на ЦСКА.

В заключителните минути на редовното време в осминафинала на Световното първенство, което приключи при 0:0, отборът на Йоги Льов можеше да обстрелва вратата от изгодна ситуация. Няколко футболисти, в това число и Мюлер, застанаха зад топката. Нападателят обаче „се спъна“, падна, а след това остави своите съотборници да довършат изпълнението. В крайна сметка, Бундестипът не успя да реализира от тази статична ситуация.

Аналогията обаче е много любопитна. Преди много години Стойко Сакалиев изпълни пряк свободен удар с глава.

Подобни заучени положения, които имат за цел да разконцентрират съперника са много атрактивни за публиката. В някои случаи феновете се чудят дали това е предварително замислено или плод на случайността.

В случая с Германия, отговорът идва от Бенедикт Хьоведес, който разкри, че изпълнението на фаула е бил предварително трениран: „Практикувахме този свободен удар на тренировка. Финалът обаче не беше правилен.“

Много пъти треньорите са изпробвали подобни ситуации, в опит да изненадат съперниковия тим. Вижте други подобни идеи за статични ситуации като тази ТУК!