Колумбия победи Кот д'Ивоар с 2:1 в среща от група С и гледа уверено към 1/8-финал. Момчетата на Хосе Пекерман откриха резултата след гол на Родригес в 65-ата минута. Пет минути по-късно Кинтеро удвои преднината им. 

Жервиньо върна интригата в двубоя с попадение в 75-ата минута, но силите на африканския отбор стигнаха само за това. В последните минути момчетата на Сабри Ламуши опитаха да изравнят резултата, но това така и не се получи.

Най-сериозното положение през първата част беше пропуснато от Гутиерес в 30-ата минута на двубоя, който от десетина метра прати топката в аут. Колумбия беше по-активният тим през първата част, но Куадрадо и Гутиерес не сполучиха.

Вижте какво се случи по време на мача!

 

През втората част възпитаниците на Пекерман се активизираха и успяха да вкарат два гола в рамките на 5 минути. Първо Родригес се разписа с глава и точен удар във вратата на Бари. Малко преди това Куадрадо нацели и напречната греда. Пет минути по-късно Кинтеро се разписа след грешка в центъра на Кот Д'Ивоар.

Снимкова галерия от срещата!

Жервиньо успя да върне интригата в двубоя в 75-ата минута, разпилявайки двама бранители на Колумбия. В последните минути африканския тим се опита да изравни резултата, но не съумя.

Така в класирането лидер е Колумбия с 6 точки от 2 мача и две победи, Кот Д"Ивоар е с 3 точки от 2 мача, а без точков актив са тимовете на Япония и Гърция.