Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, който за кратко в края на миналия сезон беше и мениджър на тима, чистосърдечно призна, че не е бил напълно готов за работата. Той говори пред официалния сайт на УЕФА. 

Уелсецът прекрати активната си кариера и зае поста временно след уволнението на Дейвид Мойс след 10 месеца начело на "червените дяволи". Гигс беше четири мача начело на тима, а сега ще е помощник на новия мениджър Луис ван Гаал. 

"Когато приех работата, имаше много неща, които ме направиха щастлив. Но имаше и доста, които ме накараха да си мисля, че все още не съм готов за този пост. Или може би по-скоро имах нужда от повече опит на пейката."

"Научих много неща от Сър Алекс, но до последно все още играех и нямаше как да обогатя познанията си и да се хвърля директно в работата. Все още мислех като играч до съвсем скоро."

"Но тази година мога да сложа всичко останало настрана и да се уча от един от най-големите треньори, който е водил страхотни тимове в много държави. Радващо е, че научих толков амного от Сър Алекс."

"Но сега трябва да натрупам от познанията и вижданията и на други големи имена в професията. Вече се докоснах до Дейвид Мойс, сега ще имам щастието да го направя и с Ван Гаал", сподели Гигс.