Асистент мениджърът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс се изказа много ласкаво за първото ново попълнение на тима за лятото – полузащитника Андер Ерера.

Трансферът вече бе потвърден от официалния сайт на „червените дяволи“, които задействаха освобождаващата клауза в договора на испанеца с Атлетик Билбао. 24-годишният футболист ще подпише за 4 години с англичаните, а в негово лице Гигс вижда човек, който би могъл да бъде част от едно бляскаво бъдеще пред Юнайтед.

„Андер е фантастичен млад играч, който притежава страхотна енергия и креативност“, каза уелсецът. „Ние вярваме, че той е един от най-ярките обещаващи таланти в Испания и съм сигурен, че феновете на Юнайтед ще го харесат много.“

„Радостен съм, че той избра да дойде тук и да играе за нас. Очаквам с нетърпение да го видя в действия по време на лятното ни турне в Америка“, допълни Гигс.

Ерера има над 100 мача за Атлетик, като бе една от ключовите фигури през миналата кампания, в която баските се пребориха за четвъртото място в Ла Лига. Преди да отиде в Билбао през 2011 година, Ерера играеше за Реал Сарагоса.