Фиорентина записа трета поредна победа в груповата фаза на Лига Европа и вече смело гледа към следващия етап на турнира. „Виолетовите“ спечелиха с минималното 1:0 гостуването си на ПАОК в Солун от група "К" на турнира. Единственото попадение в срещата отбеляза Хуан Мануел Варгас в 38-та минута.

Хуан Куадрадо и Гонсало Родригес получиха почивка, докато Марио Гомес и Джузепе Роси продължават да се възстановяват от контузии.

За сметка на това шанс за изява получи 20-годишният Федерико Бернардески. Марко Марин също така направи своя дебют за Фиорентина.

Именно младокът направи два сериозни пропуска в началото на мача.

Фиорентина излезе напред в резултата в 38-та минута, когато Йосип Иличич подаде към Варгас, чийто първи удар бе отразен, но при добавката перуанецът не пропусна да вкара.

ПАОК се опита да се върне в мача, но Чиприан Татарушану спаси опасен удар на Атанасиадис.

В началото на второто полувреме последва натиск на домакините и пред вратата на Фиорентина следваха едно след друго положения. Татарушану се наложи отново да отразява удари на Атанасиадис и Салпингидис.

Варгас бе близо до отбележи своя втори гол в мача в 71-та минута, но в крайна сметка не намери целта.

Хуан Куадрадо се появи в игра в 57-та минута и веднага създаде неприятности за ПАОК. Гликос се наложи на два пъти да спасява удари на колумбиеца.

Фиорентина е на първо място в групата с пълен актив от точки 9 и без допуснат гол. ПАОК е трети с 3 точки, докато Гинган е втори с 4. Динамо Минск е последен в групата с 1 точка.