Най-после беше сложен край на мистерията за честите повръщания на звездата на Барселона Лео Меси. Той неведнъж беше улавян от камерите да повръща по време на мач, като това му се е случвало и на тренировки. 

Според един от водещите оториноларинголози в Испания причината за това се крие в хроничния риносинузит, който мъчи аржентинеца. Лекарите неведнъж са признавали, че той страда от това. 

Досега обаче не допускаха, че това заболяване може да е причината за повръщанията му. Оказа се обаче, че точно в случая на звездата на каталунците е в основата за неприятните случаи. 

"При него просто се натрупва секрет, който няма как да излезе през носа, а ако не го отдели, води до главоболие. Затова му се налага да го повърне. Състоянието му не е сериозно, но със сигурност му е досадно. И тъй като състоянието му е хронично, трудно ще го излекува", сподели лекарят пред испанските медии. 

Последният случай, в който Меси повърна по време на мач, беше преди малко повече от седмица. На 24 септември в мача с Малага, който завърши при нулево равенство, той пак имаше подобен проблем.