Срещу Бетис снощи Тони Кроос изигра последния си мач на „Сантиаго Бернабеу“. Той обаче ще облече екипа на „кралете“ още веднъж - във финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд на 1 юни. Сред Европейското първенство пък ще се сбогува с футбола окончателно, въпреки че е едва на 34 години.
 
„Сега е моментът да благодаря на всички - на клуба, на моите съотборници, на стадиона, който през последните 10 години ме караше да се чувствам като у дома си. Не мога да искам повече. Това бяха незабравими 10 години. Когато знаеш, че играеш последния си мач на "Бернабеу", усещането е различно. Бъдете сигурни, ще се връщам на този стадион като фен.
 
Бях много силен в момента, когато всички на трибуните ми ръкопляскаха, но децата ми не бяха. Това вече ме разстрои и затова се разплаках. За моите съотборници мога само да кажа, че са специални. Винаги са се отнасяли към мен с уважение. Спечелването на Шампионска лига би било най-добрият възможен начин да се сбогуваме", обясни Кроос пред медиите след мача с Бетис.