Капитанът на Англия Уейн Рууни е подлаган на най-сериозна критика от феновете от всичките избраници на селекционера Рой Ходжсън. Той е най-възрастният член на състава на "трите лъва" и твърди, че с времето е станал все по-добър. 

"Не мисля, че трябва да се защитавам от каквото и да било, не трябва да го правя. Наясно съм, че играта ми се е променила с годините. Но за разлика от вас, аз си мисля, че се е подобрила с времето. Разсъждавам така, защото такива са оценките на треньорите ми, а те са най-важни за мен."

"Не съм си сменял позицията, сменял съм си само начина на игра, в което има разлика. Последните няколко месеца в Манчестър Юнайтед играх като халф, което е нормално. Но съм убеден, че след време мога да се развивам в тази зона и да ставам все по-добър в нея", сподели Рууни. 

Мнозина на Острова смятаха, че той не трябва да получава място в стартовия състав на "трите лъва", защото голмайсторската му форма е трагична. Но Ходжсън ще го пусне зад нападателя, за да може да разчита на капитана си на терена.