Анализаторите в Англия се надпреварват да дават съвети на селекционера на националния отбор Рой Ходжсън да не разчита въобще на капитана Уейн Рууни на Европейското първенство. Според тях, за него няма място на терена при силните изяви на останалите нападатели. 

Но Ходжсън ги смълча, като обяви категорично, че единственият сигурен титуляр в състава му е именно Рууни. Звездата на Манчестър Юнайтед има 111 мача и 53 гола за родината си и определено е играчът с най-много опит сред 23-имата във Франция. 

"Превръщате всяка моя пресконференция в "Шоуто на Уейн Рууни" с постоянните си въпроси за него, а на мен това не ми харесва. нямам какво повече да ви кажа за него. Питате ме коя позиция ще е най-добре да го ползвам? Играч като него ще е полезен навсякъде", сподели Ходжсън и сложи точка на спекулациите дали ще ползва 30-годишния играч. 

"За мен е страхотно да имам главоболия като тези. Да имам толкова много и толкова добре представящи се нападатели. Истински проблем щях да имам, ако нямах такива играчи, а защитата ни пускаше гол след гол", сподели още Ходжсън.