Капитанът на Англия Уейн Рууни демонстрира увереност, че тимът може да постигне победа в първия си мач от Евро 2016, който ще е срещу Русия.

В група В са още съставите на Словакия и Уелс, което определено превръща „трите лъва“ във фаворит за първото място. Самият Рууни е наясно с очакванията на нацията и затова подчерта колко важно е отборът да потегли на висока скорост.

„Първият мач винаги е изключително важен“, каза Рууни. „От стратегическо значение е да започнем с победа. Всички казват, че не желаят да губят първата среща, а една победа в нея може да направи пътят нататък съвсем различен. Трябва да се подготвим добре за това. Момчетата само за това говорят и вече нямат търпение.“

„Дотук не сме показвали наистина колко сме добри, а имахме доста силни отбори през последните години. Все пак това е футболът. Наясно сме, че имаме добри играчи, но сме длъжни да играем на ниво. Не може да излезем на терена и просто защото сме добри да очакваме, че всичко ще ни дойде даром. Знаем, че противниците ще се опитат да ни спрат и това прави нещата трудни“, добави Рууни.

„Преди 50 години спечелихме световното първенство, а оттогава Англия няма трофей на международно ниво. Това е прекалено дълго за нашите стандарти. Надяваме се да променим това в близкото бъдеще“, завърши капитанът на Англия.