Един от най-изненадващите резултати в евроквалификациите тази вечер се получи на стадиона във Вадуц. Там националният отбор на Лихтенщайн геройски удържа нулево равенство срещу сочения за фаворит тим на Черна гора. 

Малкото публика по трибуните така и не видя попадения, като след това нулево равенство беше сложен край на серията от множество поредни загуби в официални и приятелски мачове на футболното джудже от центъра на Европа. 

Това беше първия мач в историята на съперничеството между двете страни и така Черна гора стана единственият тим, с който Лихтенщайн е играл официален мач и няма загуба от него. 

Иначе през цялото време черногорците бяха отборът, който диктуваше играта, докато домакините се отбраняваха глухо. Лихтенщайнците бяха наясно, че не могат да се надяват на нещо различно от нулево равенство и затова твърде рядко минаваха центъра. 

Те нямаха нито един удар в очертанията на вратата на балканците. От своя страна черногорците отправиха умопомрачителните 30 удара към вратата на домакините, но 10-те от тях, които бяха в очертанията ѝ, бяха отразени. 

Така един от фаворитите в група G Черна гора допусна малко очаквана грешка срещу най-непретенциозния тим в нея. Черногорците остават с четири точки, докато за Лихтенщайн това беше първа точка. 

От това най-голяма полза имаше тимът на Австрия, който се изравни по актив с лидерите Черна гора и Русия. Бундестимът победи като гост трудно друг от непретенциозните противници в групата - Молдова - с 2:1 в Кишинеу. 

Звездата на Байерн Дейвид Алаба откри резултата от дузпа в 12-та минута, но играчът на кошмара на ЦСКА - Зимбру - Александру Дедов изравни също от 11-те метра само 15 минути след това.

Победата за австрийците стана факт в 51-та минута, когато головата машина Марк Янко вкара за 2:1 след асистенция на Кристиян Фукс и донесе така важните три точки за своя национален отбор.