Без голямата си звезда и най-добър реализатор в историята на националния отбор Златан Ибрахимович, играчите на Швеция не успяха да преборят конкуренцията на може би най-големия си съперник в група G на евроквалификациите - Русия. 

В Стокхолм двата тима завършиха наравно 1:1, като домакините изпуснаха и дузпа. Иначе Александър Кокорин беше точен за "сборная"в началото, докато бившият съотборник на Станислав Манолев в ПСВ Айндховен Ола Тойвонен изравни след почивката. 

Домакините започнаха по-активно в мача, но бяха наказани рано-рано. Още в 10-та минута Кокорин получи хубава топка в половината на "тре крунур" и проби до дъгата на наказателното поле.

От там той стреля по земя, но топката беше изключително добре насочена и се промъкна между малкото разстояние между ръката на вратаря Андреас Исаксон и лявата греда, за да се озове в мрежата за 1:0 в полза на Русия. 

Само две минути след това шведите можеха да изравнят. Те получиха дузпа за нарушение на Игор Смолников в наказателното поле, но опитният изпълнител на статични положения Себастиан Ларсон този път беше под всякаква критика и Игор Акинфеев отрази удара му. 

В средата на първата част Артьом Дзюба имаше страхотен шанс да удвои преднината на руснаците, но хубавият му изстрел беше избит от защитник на Швеция. Така при този резултат двата тима се оттеглиха на почивка. 

Малко след подновяването на играта шведите успяха да изравнят. Джими Дурмаз направи страхотен пробив по десния фланг и центрира перфектно във вратарското поле. Там Ола Тойвонен беше изпуснат и от няколко метра прониза Акинфеев за 1:1 в 49-та минута. 

До края Олег Шатов за Русия и Ким Калстрьом за Швеция имаха шансове да променят статуквото, но ударите им така и не намериха целта и двата тима трябваше да се задоволят само с по една точка. 

Така "сборная" вече има 4 в актива си, но остава на върха след издънката на Черна гора в Лихтенщайн. Шведите пък остават с две точки от два мача и по всичко изглежда ще водят сериозна битка за място на Евро 2016.