Русия започна европейските квалификации с убедителна победа с 4:0 над аутсайдера в своята група G Лихтенщейн. Русия и Лихтенщайн са в компанията още на Австрия, Черна гора, Молдова и Швеция.

Любопитното е, че две от попаденията за Русия дойдоха след автогол на съперника. Мартин Бушел и Франц Бургмайер поразиха собствената си врата в 4-ата и 50-ата минута. Третият гол бе от дузпа, дело на Дмитри Комбаров в 54-ата минута, а четвъртото попадение реализира Артьом Джуба в 65-ата минута.

Руснаците играха изключително атакуващо, като демонстрираха тотално превъзходство над непретенциозния си опонент в битката за класиране на Евро 2016.

Резултатът бе открит още в 4-ата минута, когато след удар на Сергей Игнашевич от близо 30 метра, топката се отби от тялото на Мартин Бушел и влезе във вратата за 1:0 в полза на Русия. Още в тези начални минути второто попадение за домакините изглеждаше въпрос на време, но въпреки добрите възможности за Денис Чернишев и Александър Кокорин в самия край на първото полувреме, резултатът остана 1:0 до почивката.

Русия Лихтенщайн

източник: БГНЕС

Още в първите минути на второто полувреме обаче вторият гол бе факт. Той падна отново след авготол на футболист на Лихтенщайн. Изстрел на Алан Дзагоев бе отразен от вратаря Йехле, но топката се отби във Франц Бургмайер, който не успя да я овладее и попадението бе неизбежно.

Русия продължи да натиска съперника и само 4 минути по-късно в 54-ата бе отсъдена дузпа за домакините, след като Джуба бе фаулиран от Марио Фрик. Дмитри Комбаров изпълни успешно и вкара третия гол във вратата на Лихтенщайн.

Четвъртото попадение бе дело на влезлия като резерва Артьом Джуба, който реализира след атака минала през Чернишев и Кокорин.

В следващия кръг на евроквалификациите Русия гостува на Швеция, а Лихтенщайн е домакин на Черна гора.

Русия Лихтенщайн

източник: БГНЕС

Стартови състави:

Лихтенщайн: Йехле, Кинтанас, Кристен, Бургмайер, Йълдъз, Бушел, Хаслер, Саланович, Полверино, Визер, Фрик

Русия: Акинфеев, Смолников, Игнашевич, Березуцки, Дзагоев, Чернишев, Самедов, Комбаров, Кокорин, Кержаков