Ръководството на Суонси демонстрира иновативно мислене, насочено към нуждите на своите футболисти. Клубът инсталира специални портативни спални на тренировъчния комплекс с цел играчите да имат възможността да спят между двуразовите си тренировки по време на предсезонната подготовка.

Поради тази причина от уелския клуб инсталираха специални 30 портативни спални, наречени "кутии за дрямка". В тях има достатъчно място за двойно легло, така че играчите нямат нужда да се прибират до домовете си между двете тренировки за деня. Някои от спалните са оборудвани и с душове, климатици и безжичен интернет.

"Предсезонната подготовка е моментът, когато нивото на работа е най-високо", обяснява Джони Нортийст, който е начело на отдел спортна наука и фитнес в клуба. "Така че е важно да опитаме да осигурим на играчите възможно най-mного стратегии за възстановяване, за да получим най-доброто от тях на терена. Един начин да е подпомогнем техния сън. Миналия сезон започнахме да изследваме механизма им на спане със специални дигитални гривни за спане. Това е следващата стъпка за нас."

"С кутиите за дрямка на тренировъчния комплекс играчите не трябва да пътуват до и от дома си между тренировките. Имайки нещо такова налично на място е по-добре за всички. Момчетата го считат за важно и свикнаха много бързо."

"Клубове като Реал Мадрид, които имат хотел до базата, и Манчестър Юнайтед, правят същото."

"Те ще бъдат върнати преди да отидем към Германия в края на следващата седмица. Но ще изследваме напълно ползата от тях докато ни няма и ако изводите са добри, ще опитаме да ги задържим по-дълго", допълни той.