Арне Слот е сключил мегадоговор с Ливърпул, за да поеме отбора, твърдят холандски медии. Специалистът подписа тригодишен контракт с клуба от „Анфийлд“ и ще замени Юрген Клоп за следващия сезон 2024/25.

Той официално ще заеме поста на 1 юни и вече е посочил четирима играчи на Ливърпул, около които планира да изгради своя отбор.

Откакто подписа удължаване на договора с Фейенорд миналата година, той прибира  по 4-5 милиона евро с включени бонуси. В Ливърпул обаче той ще получава по 8 милиона евро на година преди бонусите.

„Треньорът на Фейенорд ще печели около 8 милиона евро в Ливърпул и ще може да увеличи заплатата си, ако успее да спечели трофей“, пише De Telegraaf .

Юрген Клоп получаваше значително повече. Той имаше договор за 17 милиона евро на година като мениджър на Ливърпул. Треньорът се присъедини към клуба през октомври 2015 г.

Под ръководството на Арне Слот Фейенорд зае второ място в първенството и спечели местната купа през настоящата кампания. Тимът записа 84 точки и завършиха зад ПСВ Айндховен.