Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече изигра последния си мач начело на мърсисайдци при победата на тима с 2:0 над Уулвърхемптън в двубой от 38-я кръг на Висшата лига. Германският специалист спечели Висшата лига, Шампионската лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа, Суперкупата на Англия, ФА Къп, както и на два пъти Карабао Къп.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

След края на срещата с "вълците" Клоп се сбогува с феновете и футболистите, като говори с микрофон пред тях, а определено емоциите бяха на високо ниво.

"Изненадан съм, очаквах да съм сринат от емоциите, но съм много щастлив. Щастлив съм за играчите, за семейството, за нас. Атмосферата е невероятна тук, моля да извините това, че не бях очарован, че пяхте песента, която бе посветена на мен", започна той.

"Това не се усеща като край, като финал. Видях един отбор, изпълнен с талант и желание. Видях това на терена, но това е само една част от развитието. Очевидно в последните няколко седмици получавам твърде много внимание върху себе си. Осъзнах някои неща. Хората казват, че аз съм ги превъзпитал и накарал да вярват, но аз не мога да променя това. Мога единствено да ви накарам да отключите тази способност у себе си. Този клуб е в по-добро състояние, откогато и да е било. Е, попитах и Кени, така че може би да", продължи германският специалист.

"Имаме този превъзходен тренировъчен център, имаме и вас – суперсилата на световния футбол. Мога да ви кажа, че продължавам да вярвам във вас, това е сигурно. Видях много от вас да плачат, но мога да ви уверя, че промяната е добро нещо и мисля, че ако постъпите правилно с точната нагласа към това, което ще се случите – ще има успех и с новия мениджър, трябва да го подкрепите. Имам една идея, знам, че не ви интересува това, което ще кажа. До последното парче ви обожавам. На пуловера си имам надпис, че никога „няма да вървя сам“ и никога „няма да продължа сам“. Благодаря ви!", завърши Юрген Клоп.