Челси приключи победоносно един доста турбулентен сезон, след като постигна домакински успех с 2:1 над Борнемут на „Стамфорд Бридж“. Мойсес Кайседо откри с един от головете на сезона, след като се разписа от центъра в 17-ата, а Рахийм Стърлинг удвои в 48-ата минута. Автогол на Беноа Бадиашил си отбеляза автогол минута след това, но нови попадения не паднаха. Това беше и последен мач за защитника Тиаго Силва, който беше изпратен от феновете на "сините" подобаващо.

Тиаго Силва

източник: БТА / BTA

Лондончани натискаха в първите минути и заслужено откриха резултата в 17-ата минута. Николас Джаксън пусна извеждащ пас за Рахийм Стърлинг зад гърба на отбраната на Борнемут. Вратарят Нето излезе и успя да изпревари Стърлинг, но в момента, в който помисли, че контролира случващото се бе притиснат от Конър Галахър и изчисти топката, но право в краката на Мойсес Кайседо, който вкара гол от центъра на терена, пращайки топката в празната врата за 1:0.

Челси удвои своята преднина три минути след почивката. Голмайсторът на тима Коул Палмър и Рахийм Стърлинг направиха двойно подаване, след което бившият футболист на Манчестър Сити Макс преодоля Аарънс, а след това прокара топката между краката на Нето и тя влезе във вратата му за 2:0.

Борнемут много бързо върна интригата в мача. В 49-ата минута Милош Керкез центрира в наказателното поле на Челси, където Енес Юнал се възползва от грешка на Марк Кукурея и стреля, Беноа Бадиашил не успя да избие топката и тя влезе във вратата на Джордже Петрович за 2:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
95 снимки

Марк Кукурея допусна груба грешка в 79-ата минута, а Доминик Соланке получи добър пас в наказателното поле на Челси и стреля, но топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Петрович.

Челси удържа преднината си до последния съдийски сигнал и по този начин си гарантираха шестото място във Висшата лига и участие в европейските клубни турнири, като тепърва ще стане ясно дали играчите на Маурисио Почетино ще участват в Лига Европа или Лигата на конференциите. Това ще се определи след финала за ФА Къп.Челси ще бъде в Лига Европа, а при триумф на Манчестър Юнайтед – лондончани ще са в Лигата на конференциите.